Keto ravioli recept van courgette

Keto ravioli recept van courgette
Keto ravioli recept van courgette

INGREDIËNTEN
Extra vierge olijfolie, voor ovenschaal
4 middelgrote courgette
2 kopjes. ricotta
1/2 kopjes. vers geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor garnering
1 groot ei, licht geslagen
1/4 kopje. dun gesneden basilicum, verdeeld
1 teentje knoflook, fijngehakt
Kosjer zout
Vers gemalen zwarte peper
2 kopjes. marinara
1/2 kopje. geraspte mozzarella

BESCHRIJVING
Verwarm de oven voor op 180 ° en vet een grote ovenschaal in met olijfolie.
Maak de gourgette-pasta: snijd twee kanten van elke courgette in de lengte om twee vlakke kanten te maken. Gebruik een dunschiller en snijd elke courgette in dunne platte reepjes, schil tot je het midden bereikt. Dit zijn je ‘gourgette-pasta’.
Maak de vulling: combineer in een middelgrote kom ricotta, Parmezaanse kaas, ei, 2 eetlepels basilicum, knoflook en kruid met peper en zout.
Monteer de ravioli tot ravioli pakketjes: leg twee reepjes courgettigourgettepasta zodat ze in de lengte overlappen. Leg er nog twee gourgette-pasta bovenop, loodrecht op de eerste strips. Je moet eindigen met een “T” -vorm. Schep ongeveer 1 eetlepel vulling in het midden van de courgette. Breng de uiteinden van de stroken samen om over het midden te vouwen, werk één kant tegelijk. Draai de ravioli om en plaats deze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Herhaal dit met de resterende courgette en vulling. Giet marinara rond courgette en top ravioli met mozzarella.
Bak tot courgette gourgette-pasta “al dente” zijn en de kaas is melig en goud bovenop, 25 tot 30 minuten.
Top met resterende basilicum en Parmezaanse kaas voor het opdienen.
Voeding (per portie): 220 calorieën, 17 g eiwit, 11 g koolhydraten, 2 g vezels, 3 g suiker, 12 g vet, 7 g verzadigd vet, 500 mg natrium